Gesneden Zero

Ontbijtkoek zonder suiker kopen was helaas nog niet eerder mogelijk. Het bakken van ontbijtkoek zonder het toevoegen van suikers is namelijk erg lastig!

Het is de bakkers van Peijnenburg nu dan toch gelukt om ontbijtkoek te bakken zonder toegevoegde suikers. Peijnenburg Zero ontbijtkoek (275 gram) is minstens net zo lekker als onze andere ontbijtkoeken. De bakkers wilden namelijk geen concessies doen aan de structuur, malsheid en smaak van de ontbijtkoek. Daarom heeft het even geduurd voor we een heerlijke ontbijtkoek konden bakken waarbij de zoete stroop uit granen (glucose-fructosestroop) vervangen is. Door de zoete stroop uit granen te vervangen voor de suikervervanger xylitol, gewonnen uit berkenbomen, behoudt Peijenburg Zero zijn smaak, malsheid en structuur. Onze nieuwe Peijnenburg Zero ontbijtkoek is zo lekker, dat we iedereen 100% smaak durven te beloven! Meer informatie over Peijnenburg Zero lees je op www.peijnenburgzero.nl

Net als alle andere Peijnenburg ontbijtkoeken wordt ook Peijnenburg Zero wordt gebakken op basis van rogge. Meer informatie over het belangrijkste ingrediënt van ontbijtkoek vind je op www.rogge.nl

Ontbijtkoek zonder toegevoegde suiker kopen? Peijnenburg Zero is vanaf week 34 landelijk verkrijgbaar en ideaal als tussendoortje of snack!

Verkrijgbaar in 275 en 475 gram

Voedingswaardeper 100 gramper 30 gram % RI*
       
       
Energie 1010 kJ/241 kcal 303 kJ/72 kcal 4%
Eiwitten 2.6 g 0,8 g 2%
Koolhydraten
- waarvan suikers
55 g
5.9 g
16.5 g
1.8 g
6%
1%
Vet
- waarvan
  verzadigd
1.5 g
0,5 g
0,5 g
0,2 g
1%
1%
Vezels 18.3 g 5.5 g  
Zout 0,62 g 0,19 g 3%

Roggebloem 39%, voedingsvezel (oligofructose), zoetstof (xylitol), water, stabilisator (glycerol), plantaardige oliën (palm, raap), rijsmiddel (natriumcarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), tarwebloem, specerijen, aroma.

Dit product bevat van nature aanwezige suikers.

LET OP! 

Hoewel Peijnenburg Zero erg geschikt is voor mensen blijkt het product niet geschikt te zijn voor honden en wellicht ook voor andere huisdieren. Vreemd genoeg zijn de voordelen van xylitol voor mensen nou juist precies wat het gevaar is van deze voedingsstof voor honden. Vooral voor honden, maar ook katten, is xylitol giftig. Naast de bekende voedingsstoffen zoals ui, sjalot, knoflook, prei, bieslook, druif, rozijn, krent, chocolade en cafeïne, hoort xylitol ook thuis bij het rijtje van voedingsstoffen die een hond niet mag eten. Bij al deze voedingsstoffen geldt dezelfde regel, namelijk dat er geen veilige hoeveelheid bestaat. 

Allergie-informatie: bevat gluten.